Even voorstellen: Ellen van Ellie’s Quiltplace

3
8432

Hallo! Ik ben Ellen Remijnse van Ellie’s Quiltplace.

Soms voel ik me wel een beetje een buitenbeentje in de quiltwereld. Zonder iedereen over één kam te scheren is mijn leeftijd vaak een verrassing voor velen. Ik ben namelijk net de 30 gepasseerd en daarom vaak heel wat jonger dan de meeste van mijn volgers, klanten en de gemiddelde quiltster. Ik begon met quilten toen ik 10 jaar was, waardoor ik ondertussen al meer dan 20 jaar ervaring heb in de wereld en soms dus al wel op een quilt-fossiel begin te lijken.

Quilten is mijn leven en het heeft me al naar heel veel verschillende plaatsen gebracht, van Kapelle in Zeeland waar ik geboren ben naar beurzen in onder andere Maastricht, Sainte-Marie-aux-Mines, Parijs, Keulen en de Houston Quilt Market staat nog op het programma. Tel daarbij nog ongeveer alle quiltwinkels in Nederland en België en zelfs een tentoonstelling van een lokale quiltgroep in een prachtig maar zéééér klein (lees: schattig) Frans Provence-dorpje… en je kan zeggen dat ik ondertussen het gamma doorlopen heb.

Maar ik was bezig mezelf voor te stellen. Vanuit het quilten heb ik ook een interesse in verhalen, culturen en geschiedenis ontwikkeld waardoor ik een twaalftal jaar geleden de grote stap heb genomen en in het buitenland ben gaan studeren, niet ver maar zo kunnen we Antwerpen en België toch noemen. En je weet hoe dat gaat, huisje boompje, vriendje (of in de andere volgorde), dus ben ik er blijven hangen. Wij wonen nu in gezellig Belgisch dorpje op enkele kilometers van de Nederlandse grens.

In mijn studententijd ben ik geëvolueerd van enthousiast quiltster naar iemand die liever experimenteerde met allerlei vormen en kleuren om zelf ontwerpen te maken . Om mijn studiebeurs aan te vullen met een extraatje (om gezellig ’s avonds uit te gaan met vrienden) ben ik begonnen om mijn ontwerpjes ook beschikbaar te maken voor al mijn medequiltsters.

Een kleine hobby werd doorheen de jaren uiteindelijk een grote tijdsbesteding (dankzij al jullie bestellingen natuurlijk!) en dat maakte dat ik zelfs op onze jaarlijkse vakantie in Frankrijk druk bezig was met mails sturen, bestellingen noteren en deze opvolgen.

ellie's quiltplacePhilippe (het vriendje van hierboven, die graag op vakantie echt vakantie neemt en geniet van een goed glas wijn op een Frans terras) was het beu dat ik zelfs op vakantie zo veel tijd stak in een hobby en zei mij toen op z’n Vlaams “als ge d’r toch zoveel tijd in steekt, zou je dan niet er iets meer van proberen te maken?” Na nog wat wijntjes werd besloten om voortaan ook via winkels de patronen aan de man/quiltster te brengen.

Dé grote droom is natuurlijk om hier ooit mijn fulltime bezigheid van te maken, want wat is er nu fijner dan mensen mee te laten genieten van hetgeen dat mij inspireert en gelukkig maakt? Stap voor stap komen we dichter bij deze droom. Sinds een tweetal weken kunnen vele quiltsters  onder andere ook de stoffen van onze eerste stoffencollectie gebruiken in hun quilts en ontwerpen.

Overdag leef ik in de ‘normale wereld’: werk, huishouden, boodschappen, kortom de dagelijkse beslommeringen. ’s Avonds wil mij echter kunnen ontspannen in een wereld die bestaat uit lapjes, klosjes en draadjes… en natuurlijk mijn kat Thijs en wederhelft 😉 In deze blogs wil ik jullie graag laten binnenkijken in de wereld van Ellie’s Quiltplace!

Groetjes, Ellen

3 REACTIES

  1. Leuk Ellen om jouw verhaal in dit tijdschrift te zien.
    Nog heel veel succes met je quiltcariere want je bent geweldig!
    Goed weekend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in