Australian Dutch Connection

0
3237
Australian Dutch Connection

Ik blijf echt nog even bij de tentoonstelling die wij aan het organiseren zijn.

Zoals je wellicht weet wordt er van 26 tot en met 29 april 2017 een quilttentoonstelling georganiseerd in de St. Joriskerk van Amersfoort. Lekker centraal in het land in een leuke, mooie, historische stad. Tijdens deze tentoonstelling kun jij alle nieuwe quilts uit het boek van Petra Prins en Di Ford verwachten;

In de quilt op de voorkant van het boek van Di Ford zal er op woensdag 26 april in de Gerfkamer een workshop gegeven worden door niemand minder dan Petra Prins zelf.

Afgelopen woensdagavond hadden wij daar overleg over.

Gezellig om samen plannetjes uit te werken. Wat ook zo geweldig is, is dat de Amersfoortse Gidsen, een stadswandeling hebben gemaakt.

“Stof tot nadenken: de historie van Amersfoort en haar textiel”

Amersfoort heeft een rijke historie, die teruggaat tot de middeleeuwen. De textielindustrie was daarbij een van de belangrijkste inkomstenbronnen. Tijdens de stadswandeling vertellen de stadsgidsen over de productie van diverse stoffen, zoals wol, laken en bombazijn.

De route voert onder meer langs een oud wevershuis, een historische volmolen en de Eemhaven waar de handelsschepen afmeerden. Natuurlijk is er daarnaast ook aandacht voor de algemene historie van de stad.

De wandeling begint en eindigt, uiteraard, bij de St. Joriskerk en duurt een uur.
De prijs is € 5,00 per persoon; dit kan contant bij de stadsgidsen worden afgerekend.

Als dit je wat zou lijken, vinden ze het fijn wanneer er
vooraf ingeschreven wordt voor de wandeling, zodat ze kunnen inschatten hoeveel belangstelling er hiervoor is. Via deze link ben je direct bij de gidsen.

Intekenen op de dag zelf kan ook. De stadsgidsen zitten aan de Groenmarkt, in een pandje dat TEGEN de St. Joriskerk aangebouwd is.
Per wandeling kunnen 25 personen mee; bij veel belangstelling is het (vooraf) mogelijk een extra tijdstip in te plannen of een tweede gids in te zetten. Of je zou zelf een groep samen kunnen stellen!
De wandelingen kunnen op  woensdag, vrijdag en zaterdag.
en zouden bijvoorbeeld om 13:30 uur (met reservetijd om 15:00 uur) kunnen starten.
Zaterdag is de expositie van 10 tot 13.00, en zouden ze om 13 uur kunnen starten.

Is dat niet GEWELDIG?

Ik vind het super fijn dat de stad Amersfoort ons met zo een wandeling welkom heet.

Tot een volgend blog,

Juud

Remember; Better finished than perfect!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in