Vakantiehandigheidje…

0
4935

Hoeveel speldenkussens heb jij? Ben je een verzamelaar? Of heb je er gewoon één, die je bij al je werkjes gebruikt?

Ik viel in die laatste categorie. Ik had één speldenkussen, dat ik voor alles gebruikte en dat ook overal mee naartoe ging. Maar dat laatste was nu net een beetje het probleem. Want in mijn tas vielen de spelden er altijd uit. Niet zo fijn als ik dan iets anders uit mijn tas wilde pakken, want ik had dan minstens een speld of twee in mijn vingers prikken…

Per toeval kwam ik op een idee. Eenmaal dat ik Mams had uitgelegd wat ik wilde maken, besloot ze meteen om gezellig met mij mee te doen en er ook een te maken en dus gingen we aan de slag. Stofjes kiezen was niet moeilijk: ik koos zacht roze en groen, Mams ging voor iets klassiekere kleuren.

Na een gezellig weekend waren we allebei blij met ons nieuwe, super handige ‘Pins & Needles’ speldenkussen-en-naaldenmapje-in-één. Door het klepje blijven de spelden, ook onderweg, keurig in het speldenkussen zitten en bovendien kun je aan de binnenkant netjes je naalden bewaren zonder dat ze in de vulling van het kussen verdwijnen. Een winterversie – met sneeuwman, hoe kan het ook anders – volgde al snel!

Voor iemand die geen speldenkussens spaart, had ik er intussen toch al wel wat bij elkaar. Genoeg, zou je dan wellicht denken. Maar de collectie groeide nog verder. Want hoewel de Pins & Needles heel handig zijn, waren ze ook best groot om mee te nemen op vakantie. Ik steek dan altijd een klein werkje in mijn handtas zodat ik altijd iets te doen heb, maar het speldenkussen nam best veel plaats in beslag.

Tijdens een weekendje Amsterdam kwam Philippe met een goed idee. Waarom maak je geen ‘Travel Edition’? vroeg hij. Een kleinere versie, één voor de zomer- en één voor de skivakantie. In de trein tekenden we met zijn tweeën het ontwerp uit en thuis kwamen de lapjes, kantjes en knoopjes op tafel en ging ik opnieuw aan de slag.

De kleintjes gaan elk jaar mee op vakantie en thuis gebruik ik in de zomer en winter afwisselend het speldenkussen met de bloem en die met de sneeuwman. Ze zijn al zo dikwijls gebruikt dat ze zelfs al een beetje aan het verslijten zijn! Binnenkort maar eens een nieuwe maken. Wie weet weer met een andere voorkant, want daar kun je leuk mee variëren.

Heb je ook zin gekregen om aan de slag te gaan? De patroontjes voor alle Pins & Needles speldenkussens vind je hier.

Veel quiltplezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in