Textiel Festival Weerribben

0
1992

Op 9, 10 en 11 juni 2017 is de tweede editie van het Textiel Festival Weerribben. Technieken zoals vilten, quilten, breien, haken, borduren, weven, spinnen, stofverven, kantklossen zijn te zien. Fiets- en autoroutes leiden naar de 21 locaties waar ruim 100 exposanten zijn te bewonderen!  En dat allemaal in het mooie gebied van de Weerribben met het riet.  Een mooie verbinding van cultuur met natuur. Textielkunstenaars uit binnen- en buitenland zijn vertegenwoordigd. Namen als Sally Schoen,  Martine Apaolaza,  Afke Postuma, Marieke Smink en textiel groepen als  Zoo-tex, StiQs, Noordnet,  ExQus komt u daar tegen. Zij exposeren in kerkjes en dorpshuizen.

Diverse workshops worden aangeboden op verschillende locaties.  Er is Indigo Blue printen,  kant breien, stof stempelen en nog veel meer. Alle dagen zijn de exposities te bezoeken en op zaterdag en zondag is er ook een kramenmarkt op het marktplein in Oldemarkt, waar ook muziekoptredens worden gegeven. Op zaterdag wordt er een modeshow gehouden met de resultaten van een aantal workshops,  waarbij kleding kon worden ”opgepimpt”. Dit alles in het kader van duurzaamheid. Ook zijn er op zaterdag en zondag informatiestands aanwezig en worden er ook demonstraties gegeven.  De wedstrijdresultaten,  thema Handen,  zullen te zien zijn,  verwerkt tot een kunstwerk door Marijke Traast, beeldend kunstenaar.

Vanaf 20 mei tot eind september is bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer in Ossenzijl een tentoonstelling van Buitentextielkunst. Tevens kan men een dag arrangement  kopen om op vrijdag 9 juni te varen in de Weerribben en aan boord een workshop te volgen, inclusief koffie/thee en lunch!

Kijk voor meer informatie over toegang, workshops etc. op de website www.textielfestivalweerribben.nl.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in