Open dag de Sampler in teken van 30-jarig bestaan

0
2042

Op zaterdag 20 oktober staat de jaarlijkse Open dag bij Patchwork- en quiltshop de Sampler aan Groot Heiligland 66 in Haarlem in het teken van het 30-jarig bestaan. Deze dag staat bol van activiteiten met een ‘voor ieder wat wils’ karakter. De winkel is geopend van 10.00 – 16.00 uur.

De Sampler werd in 1988 gestart door de in het quiltwereldje zeker bekende Irma Eskes. Later werd de winkel met succes voortgezet door Gré Koopman en tot voor vier jaar geleden door de medewerksters van Wim Koopman. Nu is Tamara van der Schot de trotse eigenaresse. Zij allen hebben de Sampler gemaakt tot een van de oudst bestaande patchwork- en quiltwinkels in Nederland, naar bekend zelfs de oudste. De Sampler past dan ook naadloos in het straatje waar ook andere historische panden zijn gevestigd.
Het Frans Hals Museum en het Museum Haarlem zijn daar meest bekende voorbeelden van.

Programma
Op het programma staat een reeks van activiteiten w.o. diverse mini-workshops waar men vrij kan aanschuiven. Stofvlechten, zelf met een long-arm naaimachine aan de slag, werken met stempels, het kan de hele dag door. Voorts zijn er demonstraties van de laatste ontwikkelingen op het gebied van naaimachines, signeert Yvonne van Rijn haar quilt-roman, is er een spannende verloting en laat Cora van Weel zien hoe je een mini quilthuisje bouwt. Naast deze hoogtepunten exposeert de in Nederland zeer bekende quiltster Lenie de Haas haar papaver-quilts.

De begane grond van de Sampler is rolstoel toegankelijk, de expositieruimte op de eerste etage is dat niet.

Kijk op de website van de Sampler voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in