Knitted knockers: gebreide borstprotheses

Gebreide borstprotheses

0
2050

Voor vrouwen, door vrouwen! Zo kun je de opzet van Knitted Knockers noemen. Knitted Knockers zijn gebreide borstprotheses. Het idee is over komen waaien uit Amerika. Daar kreeg Barbara Demorest borstkanker. Omdat zij de siliconen prothese niet prettig vond én omdat zij ook een breiwinkel had, ontwikkelde zij het patroon voor de Knitted Knockers.

De Knitted Knockers zijn gemaakt van speciaal katoen, zijn zeer licht van gewicht en wasbaar. Ze worden geleverd in een setje van twee, zodat er altijd een in de was kan. Je kunt er ook mee zwemmen, maar voor vrouwen die vaak zwemmen is er ook de aqua Knocker ontwikkeld. Die is geheel synthetisch, zodat hij zo min mogelijk vocht opneemt.

In de Knitted Knocker zit een gaatje, zodat er vulling bij of uitgenomen kan worden. Zo kun je hem zelf in het gewenste model “kneden”. Die eigenschap maakt ze ook handig voor vrouwen die een reconstructie krijgen. Naarmate de expander onder de huid groter wordt, kun je de Knitted Knocker kleiner maken.

De protheses worden gratis ter beschikking gesteld aan vrouwen die geopereerd zijn als gevolg van borstkanker. Ze worden gebreid door een groep van enthousiaste vrijwilligsters. Op verzoek kan in een afwijkende kleur worden gebreid. Vrouwen kunnen aangeven of ze een lichte of donkere kleur willen hebben.

Gebreide borstprotheses 2De protheses worden verzonden, maar passen bij een uitgiftepunt is ook mogelijk. Inmiddels is het assortiment verder uitgebreid met gehaakte draintasjes (uiteraard niet alleen voor borstkankerpatiënten) en autogordelkussentjes. Deze verlichten de druk op de borstwond tijdens het auto rijden.

Meer informatie/ bestellen: knittedknockers.nl of bel José Hertogs 06-36291509.
Wil je er zelf mee aan de slag? Dat kan! Patronen staan op de website!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in