Velvet Kerstpatroon

0
147

Velvet pomponLoes Lafleur stuurde ons een heel leuk patroontje – met uitleg – om weg te geven. We vonden het erg leuk om aandacht aan deze ‘oude’ technieken te schenken.
Loes, dankjewel voor het delen van dit leuke patroontje.

Loes Lafleur:

In Predesign Studio heb ik een cirkel getekend met een doorsnede van 15 mm. Vervolgens heb ik het omgezet in satijnsteken grootte 15mm (DST). Het pomponnetje krijgt zo een doorsnede van ongeveer 30 mm. Dit is het grootste formaat wat je (althans ik) kunt maken.

In de software van Brother kan een satijnsteek niet groter dan 10 mm en in 6D niet groter dan 12 mm worden. Als je het uit borduurt zie je dat hij tussen de grote 15 mm steken regelmatig twee steken van 7.5 mm maakt, dat doet de software.

Hij wordt daardoor wel steviger. Hierna snijd je de draadjes aan de buitenzijde door, en duw de draadjes omhoog waardoor het pomponnetje ontstaat. Eventueel kunt u aan de achterzijde wat textiellijm aanbrengen zodat de draadjes niet losraken. De spanning moet wellicht wat worden verhoogd, afhankelijk van de machine waarmee je borduurt.

Tip: experimenteer met verschillende soorten garens zo krijgt u allemaal verschillende effecten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in