Mrs. Billings

1
6298

Dank jullie wel! Wat een ongelooflijke leuke reacties heb ik mogen krijgen op mijn eerste blog bij Quilt & Zo.

Zeker een stimulans om ook hier tijd vrij te maken om wat te bloggen, wat te babbelen en om mijn quilt-gedachten met jullie te delen. Zoals jullie misschien wel weten ben ik bezig met de Mrs. Billings. Een quilt waarvan ik nooit, never gedacht had dat ik die zou gaan maken.

Ik gruwelde werkelijk bij de gedachten aan AL die driehoeken, AL die diamanten, AL diezelfde vormen, AL die herhalingen……….. Dat zou het niet zijn voor mij. Totdat ik jaren geleden de quilt zag van twee vriendinnen die er bijna klaar mee waren.

SPIJT!

een ENORME SPIJT!

Hoe had ooit kunnen denken dat deze quilt NIETS voor mij zou zijn?

Waar was ik met mijn gedachten?

img_7439

Op de quilt tentoonstelling in Deventer zie ik deze prachtige uitvoering van de Mrs Billings van de hand van Margo Murris. Ik wist toen geloof ik nog niet wie Margo is en jij nu misschien ook niet. Eigenlijk doet dat er ook niet toe. Je wordt soms gewoon gegrepen door een quilt. Deze deed dat zeker bij mij! Wat een BJOETIE! Verlekkerend heb ik ernaar staan kijken. Samen met mijn zus, en dan maar bedenken in welke kleuren wij deze quilt dan zouden willen gaan maken. We kijken vol belangstelling naar de achtergrond stof.

 img_7445Leuk! Allemaal verschillende, zouden wij dat dan ook gaan doen? Geen idee, dat weet je pas wanneer je eraan beginnen gaat. Althans bij mij werkt dat zo. Ik ben niet zo van het vooruit plannen. Maar de quilt van Margo was zeker eentje om bij te staan kwijlen.

Wat ik ook ENORM bestudeerd heb is het fotootje van het origineel.

img_7826

Helemaal WAANZINNIG toch om bezig te zijn met een quilt die in 1805 – 1810 gemaakt is? Sommige stoffen zijn gedateerd op 1770! In mei van 1770 lande James Cook voor de tweede keer in Australië, werd er enorm gevochten in Boston en was dat een aanzet tot de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. 206 jaar later maak ik deze quilt ook! Voor een liefhebber van geschiedenis vind ik dat enorm geweldig.

img_8241 img_8240 img_8239

Het is tijdens een weekendje weg in januari 2016 wanneer ik dan zelf mag gaan beginnen. Wat ongelooflijk spannend! Inmiddels was ik helemaal gevallen voor petrol. Wat is dat toch een prachtige kleur. Het eerste obstakel is de eerste bies. Kies ik een streepje, wordt het roze, een blauwe uit de Dutch Heritage serie van Petra Prins? Ik had geen idee. Van alles heeft er langs gelegen. Wat een keuzes! Oneindig, dat maakt het ook gelijk zo moeilijk. Wat voeg je toe, en wat laat je weg, wanneer heb je een goede balans?

images

Inmiddels zijn we bijna een jaar rond. AL die driehoeken, AL die vierkantjes, AL die ruiten, AL die biesjes, AL die ninepatches, AL….. AL…… AL ……. en AL. Ze zijn AL-lemaal voorbij gekomen. In januari gaan we weer op quiltweekend. Diverse Mrs. Billingsquilts zullen mee gaan. In even zoveel kleuren. Waar we vorig jaar mini-mini quiltjes waren zullen er nu knoepers op de deel komen te liggen.

img_9432

Hier nog een fotootje van mijn Billings. Een mengelmoes van het patroon van Karen Styles aangevuld met patroon onderdelen verzorgd door Petra Prins om het origineel meer te kunnen benaderen. Als je goed kijkt zie je dat ik, geheel volgens het patroon van Karen Styles op de hoeken bij de nine-patches wel hexagon bloemen heb gemaakt. Dit onder het mom; ‘something old and something new’!

Inmiddels zijn we begonnen aan de hexagonen laatste rand! Ook een groot feest, en zoals ook in het origineel met een verlengde hexagon.

img_1498

Ik kom vast nog wel een keertje terug met een babbel over de Mrs. Billings. Klaar is ze voorlopig nog niet.

Tot bij Quilt en Zo,

Juud

Remember; Better finished than perfect

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in